UGNSROSTAD HEL KYCKLING MED ESPELETTE CHILI OCH ÖRTER

8 personer

 

2 hela Reko Kycklingar

 

Smörblandning:

50 g rumstempererat smör

2 msk hackad timjan

2 msk hackad rosmarin

2 msk Espelette chili (eller annat milt chilipulver)

Gör så här:

 

Blanda alla ingredienser till smöret i en bunke.

 

Lägg kycklingarna i en ugnsform och fördela smörblandningen över kycklingen och gnid in så den täcks med smör. Lyft även skinnet över bröstet och gnid in smörblandningen för att få in smaken ordentligt.

 

Stek kycklingen i den nedre delen av ugnen. Ös gärna då och då. Kolla av efter 45 minuter, innertemperaturen ska vara ca 70 grader.

 

Ta ut och låt vila någon minut och skär sedan upp kycklingen. Servera med pommes frites eller klyftpotatis, majonnäs och en härlig sallad.