TACOS MED KYCKLING OCH ANANASSALSA
TACOS MED KYCKLING OCH ANANASSALSA
4 portioner, ca 35 minuter
500 g REKO kycklinglårfilé
8 st små tortillabröd
1 färsk ananas eller 1 stor burk (ca 500g)
3 lime
1 stor rödlök
1 röd chili
Toppings:
Avokado
Crème fraiche
Machésallad
Strimlad vitkål
Färsk koriander
Sätt ugnen på 175°C. Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg på en ugnsfast plåt och tillaga kycklingen ca 20-25 minuter i ugnen eller tills innertemperaturen är ca 70°C. Ta ut och låt vila.
Om du använder färsk ananas, skala och skär i mindre bitar. Finhacka rödlök och chili. Blanda ananas, rödlök och chili i en skål tillsammans med saft från lime. Smaka av med salt och peppar.
Stek tortillabröden någon minut i lätt oljad stekpanna så de får fin färg.
Servera tortillabröden med strimlad kyckling, vitkål, machésallad, avokado och ananassalsa. Toppa gärna med crème fraiche och färsk koriander.