ÖRTMARINERAD KYCKLING MED SPARRIS OCH LJUMMEN SALLAD
ÖRTMARINERAD KYCKLING MED SPARRIS OCH LJUMMEN SALLAD
4 portioner, ca 35 minuter plus tid för marinering
500 g REKO kycklingbröstfilé
2 rödlökar
150 g färsk grönkål
3 dl kvarngryn (eller andra gryn)
2 knippor sparris
1 msk smör
1 msk olja
Marinad:
1 dl färska hackade örter (persilja, timjan, rosmarin)
1 dl olivolja
Marinering: Finhacka örterna och blanda med olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg kycklingbröstfiléerna i en plastpåse och häll över marinaden. Stäng påsen och låt kycklingen marinera minst 1 timme, gärna längre. Går att göra dagen innan.
Sätt ugnen på 200°C. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör. Stek kycklingen ca 6 minuter med skinnsidan neråt, vänd sedan och stek ytterligare 1 minut. Lägg över på ett ugnsfast fat och tillaga färdigt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är ca 70-72°C.
Koka grynen enligt instruktionerna på förpackningen.
Skala rödlöken och skär i klyftor. Repa grönkålen och dela i mindre bitar. Blanda lök och grönkål med 2 msk olja, salt och peppar. Ställ in ca 10 minuter i ugnen. Ta ut och blanda i de kokta grynen. Ställ in ytterligare ca 5 minuter.
Ansa sparrisen, dela i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten ca 3-4 minuter. Skölj i kallt vatten.
Servera den örtmarinerade kycklingen med sparris och ljummen sallad. Toppa gärna med färska örter.