MUSTIG KYCKLINGGRYTA MED SVAMP OCH VITT VIN

4 personer

 

1 hel Reko Kyckling styckad i mindre delar

1/2 dl vetemjöl

300 g röd och gul steklök

3 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

2 msk smör

Salt

Svartpeppar

3 dl kycklingbuljong

3 dl vitt vin

500 g svamp

Färsk timjan och rosmarin

Tips: Spara skrovet till att koka egen kycklingbuljong. Passar även utmärkt till vår härliga asiatiska soppa. Det går bra att frysa in skrovet.

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 150 grader.

 

Börja med att vända alla kycklingdelar i mjöl.

 

Värm smör och olivolja i en stekgryta. När det smällt och fått en gyllene färg, lägg i kycklingbitarna och låt dom brynas på båda sidor tills de fått en härlig färg.

 

Under tiden, skala löken och vitlöken och tillsätt den tillsammans med svampen. Smaka av med salt och peppar. Stek ytterligare några minuter tills löken och svampen får lite yta.

 

Häll därefter på buljongen och vitvin. Lägg ner några kvistar rosmarin och timjan.

 

Smaka av med salt och peppar om det behövs.

 

Sätt på ett lock och sätt in i ugnen. Låt steka i ca 50 minuter.

 

Servera med en krämig potatispuré eller en matig sallad och surdegsbröd.