KYCKLINGBRÖSTFILÉ MED SÖTPOTATISPURÉ, MANDEL OCH HARICOTS VERTS 

4 personer

 

Ca 800 g Reko kycklingbröstfilé (4 st)

1 vitlöksklyfta

Några timjankvistar

2 msk smör

1 msk olivolja

Salt

Peppar

 

Sötpotatispuré:

800 g sötpotatis

1/2 dl grädde

1/2 – 1 dl mjölk

2 msk smör

1 krm riven muskot

Salt och peppar

1 dl rostat mandelspån

500 g haricots verts

Gör så här:

 

Skala sötpotatis och skär i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av och låt all vätska ånga bort några minuter.

 

Värm mjölk och grädde i en kastrull och häll över potatisen. Mixa med en elvisp. Tillsätt smör, muskot och smaka av med salt och peppar. Mixa samman till en jämn puré. Ställ på låg värme tills kycklingen är klar.

 

Stek kycklingbröstfilén i smör och lite olivolja tillsammans med vitlöken och timjankvistar. Stek så den får en fin gyllene yta och ös ofta med smöret i pannan för att få en fyllig och saftig smak. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 70 grader. Ställ åt sidan och låt vila någon minut innan servering.

 

Under tiden, koka haricots verts i saltat vatten tills de har en al dente konsistens. Häll av vattnet och häll på lite olivolja och havssalt.

 

Servera kycklingen med sötpotatispurén, haricots verts och toppa med lite mandelspån.