4 personer
• 8 kycklingklubbor
• olivolja
• salt och peppar
• 2 mindre salladskål
• olivolja
• 2 röda chilifrukter
• 2 dl persilja, plockad bladpersilja
• 1 dl färsk koriander
• 1 tsk torkad oregano
• 1 msk honung
• finrivet skal av 1 citron
• finrivet skal av 1 lime
• 1 dl färskpressad citrusjuice
(från lime & citron)
• 1,5 dl olivolja
• salt och peppar
• 1 dl matlagningsyoghurt (10%)
• 4 msk rostade solros-, pumpa- och sesamfrön
Blanda kycklingklubborna med lite olivolja, salt och peppar. Grilla dem runt om och avsluta, de sista minuterna, med lite chimichurriglasering.
Klyv kålen på hälften, pensla med lite olivolja och grilla dem ett par minuter på var sida tills det är krispiga. Servera dem ljumma.
Mixa alla ingredienser till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
Rör yoghurten krämig och dressa den över kålen. Servera de grillade kycklingklubborna tillsammans med
kålen, avsluta med att ringla över chimichurri och de rostade fröna.