GENERAL TSO’S CHICKEN – HUNANVERSIONEN

4 portioner

400 g REKO kycklingbröstfilé

6 st torkade chilis, klippta utan kärnor

20 g ingefära skivad

1 msk konc tomatpuré blandad med 1 msk vatten

3 msk rapsolja

1 tsk sesamolja

3 st salladslökar, gröna delen i tunna skivor

 

Marinad:

2 tsk ljus soja

½ tsk mörk soja

1 äggula

4 msk Maizena

 

Sås:

½ tsk Maizena

2 tsk socker

2 tsk Chingkiangvinäger (svår att ersätta, men måste du så ta risvinäger)

¼ tsk mörk soja

2 tsk ljus soja

1 tärning kycklingbuljong

 

Gör så här:

Ta bort skinnet på kycklingbröstfilén och dela i munsbitar. Blanda marinaden och marinera kycklingen i 30 minuter i kylen.

 

Värm rapsoljan i en wokpanna och stek kycklingbitarna tills de är genomstekta.

 

Blanda såsingredienserna i en separat skål.

 

Fös upp kycklingbitarna på kanten av pannan och fräs chili och ingefära i oljan. När det doftar, tillsätt tomatpurén och blanda allt väl.

 

Tillsätt såsen, koka upp och låt det hela bli varmt. Avsluta med sesamolja och salladslök.

 

Servera med kokt ris.

 

(Recept av Erik Videgård)