CITRONKRYDDAD KYCKLINGBRÖSTFILÉ MED ROSTAD JORDÄRTSKOCKSKRÄM
CITRONKRYDDAD KYCKLINGBRÖSTFILÉ MED ROSTAD JORDÄRTSKOCKSKRÄM
4 portioner, ca 40 minuter
500 g REKO kycklingbröstfilé
600 g jordärtskockor
1 dl matyoghurt
1 citron
1 kruka färsk timjan
1 msk smör
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tillbehör:
Grönsallad
Färsk timjan
Sätt ugnen på 175°C. Skala och dela skockorna. Lägg på en bakpappersklädd ugnsplåt. Ringla över ca 1 msk olja och blanda runt. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter eller tills skockorna är mjuka.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör. Stek kycklingen ca 6 minuter med skinnsidan neråt, vänd sedan och stek ytterligare 1 minut. Lägg över på ett ugnsfast fat. Riv över skal från en citron, salta och peppra. Ställ in i ugnen och tillaga färdigt, ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70-72°
Mixa de rostade skockorna tillsammans med matyoghurt till en créme. Smaka av med salt, peppar, saft från en citron och finhackad timjan.
Servera de citronkryddade kycklingbröstfiléerna med rostad jordärtskockscréme och en grönsallad. Toppa gärna med färsk timjan.