BUTTERFRIED KYCKLINGLÅRFILÉ MED PICKLAD GURKA OCH CHILIMAJONÄS

4 portioner

 

1 kg Reko Kycklinglårfilé

4 dl yoghurt, filmjölk eller kärnmjölk

 

2 dl mjöl

1,5 msk vitlökspulver

1,5 msk rökt paprikapulver

1 tsk cayennepeppar

1 msk salt

1 tsk svartpeppar

1 liter frityrolja

 

Chilimajonnäs:

2 dl Majonnäs

2-3 msk Sriracha (eller annan stark chilisås)

2 msk pressad citron

 

Picklad Gurka:

1 st Gurka

1 dl vatten

2 msk ättiksprit

2 msk strösocker

1 krm salt

 

1 huvudsallad

1 liten rosésallad

1 liten silverlök

 

 

Gör så här:

 

Lägg kycklinglårfilén i yoghurten och låt den dra minst 2 timmar, gärna längre.

 

Blanda majonnäsen, chilisåsen och citronjuice i en skål och ställ i kylen tills servering.

 

Blanda socker, ättiksprit, salt, vitpeppar samt vatten i en skål. Skiva gurkan tunt med osthyvel eller mandolin. Lägg gurkan i lagen och låt gärna dra en timme i kylen innan servering.

 

Blanda alla torra ingredienser i en vid bunke. Vänd kycklingen i den torra mixen så den täcks ordentligt. Lägg sedan ut kycklingen på ett bakplåtspapper.

 

Värm oljan till ca 165-170 grader. Fritera 3 bitar i taget och låt dem friteras på båda sidorna, ca 5-7 minuter.

 

Gör en sallad med huvudsallad, rosésallad och fint skuren silverlök.

 

Servera kycklingen med chilimajonnäsen, picklad gurka och salladen.