ASIATISK SOPPA MED KYCKLINGBRÖSTFILÉ

4 portioner

 

Fond:

1 Reko kycklingskrov

1 lök, delad i hälften

1 morot, skär i 3 bitar

1 stjälk citrongräs

1 bit ingefära

1 torkad chili

1 dl japansk soya

2 stjärnanis

1,5 liter vatten

 

Ingredienser till soppan:

4 st Reko Kycklingbröstfiléer

2 st Pak choi

200 g shitakesvamp

100 g enokisvamp (kan bytas ut mot portabello eller skogschampinjoner)

200 g ramennudlar

2 salladslök

200 g böngroddar

 

 

Gör så här:

 

Börja med att dela skrovet i mindre delar.

 

Hetta upp olja i en rymlig gryta och lägg ner lök, morot, stjärnanis, chili och stek i några minuter för att få fram smakerna. Tillsätt sedan skrovet och stek på hög värme i ytterligare 10 minuter. Krossa citrongräset lite så smakerna kommer fram och tillsätt i grytan.

 

Häll sedan på vatten och låt koka 1 timme under lock.

 

Ta av locket och låt koka ytterligare 20 minuter på mellanvärme.

 

Sila av fonden och låt den koka ner ytterligare 10 minuter. Sänk till låg värme och håll grytan varm under tiden ingredienserna förbereds till soppan.

 

Stek kycklingbrösten i lite jordnötsolja och krydda med lite salt. Stek tills innertemperaturen är ca 70 grader och låt dem vila.

 

Koka nudlarna i buljongen och fördela dem i 4 skålar. Koka svampen och pak choi några minuter, och fördela dem över nudlarna.

 

Skiva bröstfiléerna och lägg ett kycklingbröst i varje skål. Lägg på böngrodorna och den skivade salladslöken.

 

Häll den varma buljongen över och ät direkt.