TORTILLAPIZZA MED KYCKLING OCH SVAMP

4 portioner, ca 45 minuter

 

250 g REKO kycklingbröstfilé

4 stora eller 8 små tortillabröd

3 dl crème fraiche

150 g svamp t.ex. champinjoner

200 g riven västerbottenost

1 kruka färsk timjan

Ruccola

ev. röd chili

Sätt ugnen på 175°C. Ta av skinnet från kycklingen. Lägg på en ugnsfast plåt. Salta och peppra runt om. Tillaga i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är klar (ca 70° innertemperatur). Ta ut och låt svalna.

 

Höj ugnstemperaturen till 225°C. Skiva svampen och kycklingen i tunna skivor. Bred ut créme fraiche på tortillabröden. Strö över hälften av osten. Fördela ut kyckling och svamp på pizzan. Avsluta med resten av osten. Vill du ha extra hetta på pizzan är det gott att lägga på lite fint skivad chili.

 

Ställ in i ugnen ca 10 minuter eller tills pizzan fått fin färg.

 

Servera pizzan med färsk timjan och ruccolasallad.

 

Tips! Perfekt snack eller måltid att ta till om du har överblivet kycklingkött från en annan middag. Använd mini tortillabröd och servera som tilltugg till festen eller bara när du är sugen på något gott!