TACOS MED KYCKLING OCH ANANASSALSA

4 portioner, ca 35 minuter

 

500 g REKO kycklinglårfilé

8 st små tortillabröd

1 färsk ananas eller 1 stor burk (ca 500g)

3 lime

1 stor rödlök

1 röd chili

 

Toppings:

Avokado

Crème fraiche

Machésallad

Strimlad vitkål

Färsk koriander

Sätt ugnen på 175°C. Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg på en ugnsfast plåt och tillaga kycklingen ca 20-25 minuter i ugnen eller tills innertemperaturen är ca 70°C. Ta ut och låt vila.

 

Om du använder färsk ananas, skala och skär i mindre bitar. Finhacka rödlök och chili. Blanda ananas, rödlök och chili i en skål tillsammans med saft från lime. Smaka av med salt och peppar.

 

Stek tortillabröden någon minut i lätt oljad stekpanna så de får fin färg.

 

Servera tortillabröden med strimlad kyckling, vitkål, machésallad, avokado och ananassalsa. Toppa gärna med crème fraiche och färsk koriander.