ROSTAD HEL KYCKLING MED VARMA GRÖNSAKER OCH SENAPSDIPP

4 portioner, ca 60 minuter

 

1 hel REKO kyckling

1 tsk timjan

2 msk olivolja

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

 

500 g sötpotatis

3 rödlökar

2 röda paprikor

100 g ruccola

2 dl crème fraiche

2 msk grov senap

Olivolja

Salt

Peppar

 

Tillbehör:

Surdegsbröd

Ugnsfolie

Sätt ugnen på 175°C. Torka kycklingen runt om med hushållspapper. Klappa in olivolja och krydda med timjan, salt och peppar. Sätt folie runt vingspetsarna och benen, samt lägg ett folieark över kycklingen. På så vis får kycklingen fin färg utan att brännas vid.

 

Lägg kycklingen på en ugnsplåt. Tillaga i ugnens nedre del tills innertemperaturen vid benen är 80-82°C. ca 45-60 minuter beroende på storlek på kycklingen.

 

Dela sötpotatis, rödlök och paprika i klyftor. Blanda med olivolja, salt och peppar. När det är ca 25 minuter kvar på kycklingen fördela ut grönsakerna runt om kycklingen. Sätt in i ugnen igen den tid som är kvar.

 

Blanda créme fraiche med grov senap. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera kycklingen med de varma grönsakerna och senapsdipp. Gott till är surdegsbröd.

 

Tips! Blev det kycklingkött över? Passa på och tillaga två hela kycklingar när du ändå är igång. Dela upp kycklingköttet i mindre påsar i frysen. Perfekt att ta ut och snabbtina och använda en kväll när det är extra bråttom!