PANKOPANERAD KYCKLINGBRÖSTFILÉ MED VÄSTERBOTTENCRÈME

4 portioner, ca 45 minuter

 

500 g REKO kycklingbröstfilé

3 morötter

200 g Vitkål

1 broccolihuvud

1 dl riven västerbottenost

2 dl cremé fraiche

1 citron

1 msk olivolja

3 dl pankoströbröd

2 ägg

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

Rapsolja (till fritering)

Riv morötter och vitkål fint. Dela broccolin i små buketter. Ångkoka broccolin några minuter och skölj sedan med kallt vatten. Blanda broccolin med morötter och vitkål. Ringla över olivolja samt pressad citron. Salta och peppra.

 

Blanda crème fraiche med riven västerbottenost. Smaka av med salt och peppar.

 

Skär kycklingbröstfilén i avlånga bitar, ca 2 cm breda. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Blanda pankoströbrödet med salt och peppar i en skål. Doppa kycklingbitarna i äggblandningen och sedan i panko.

 

Hetta upp en tjockbottnad kastrull med rapsolja. Testa om oljan är tillräckligt varm genom att lägga i en bit panko, blir den gyllene direkt är oljan het nog. Lägg i några bitar kyckling i taget och fritera tills de blivit gyllene runt om.

 

Servera pankokycklingen med råkostsallad, västerbottencrème och ett gott surdegsbröd. Toppa gärna med ärtskott och rostade pumpakärnor.

 

Tips! Om du inte vill fritera kycklingen går det även bra att tillaga i ugnen. Lägg då bitarna på en bakpappersklädd plåt, ringla över lite olja och tillaga ca 25 minuter i 175°C.