ÖRTMARINERAD KYCKLING MED SPARRIS OCH LJUMMEN SALLAD

4 portioner, ca 35 minuter plus tid för marinering

 

500 g REKO kycklingbröstfilé

2 rödlökar

150 g färsk grönkål

3 dl kvarngryn (eller andra gryn)

2 knippor sparris

1 msk smör

1 msk olja

 

Marinad:

1 dl färska hackade örter (persilja, timjan, rosmarin)

1 dl olivolja

Marinering: Finhacka örterna och blanda med olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg kycklingbröstfiléerna i en plastpåse och häll över marinaden. Stäng påsen och låt kycklingen marinera minst 1 timme, gärna längre. Går att göra dagen innan.

 

Sätt ugnen på 200°C. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör. Stek kycklingen ca 6 minuter med skinnsidan neråt, vänd sedan och stek ytterligare 1 minut. Lägg över på ett ugnsfast fat och tillaga färdigt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är ca 70-72°C.

 

Koka grynen enligt instruktionerna på förpackningen.

 

Skala rödlöken och skär i klyftor. Repa grönkålen och dela i mindre bitar. Blanda lök och grönkål med 2 msk olja, salt och peppar. Ställ in ca 10 minuter i ugnen. Ta ut och blanda i de kokta grynen. Ställ in ytterligare ca 5 minuter.

 

Ansa sparrisen, dela i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten ca 3-4 minuter. Skölj i kallt vatten.

 

Servera den örtmarinerade kycklingen med sparris och ljummen sallad. Toppa gärna med färska örter.