KYCKLINGVINGAR MED MANGODIPP

4 portioner, ca 45 minuter

 

1 kg REKO kycklingvingar

1 dl rapsolja

3 msk soja

2 msk tomatpuré

1 msk balsamvinäger

1-2 msk honung

800 g potatis

1 dl mangochutney

2 dl crème fraiche

 

Tillbehör:

Morötter

Blomkål

Paprika

Blanda rapsolja med soja, tomatpuré, balsamvinäger och honung i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingvingarna och blanda runt ordentligt. Låt gärna marinera 30 minuter innan du tillagar.

 

Sätt ugnen på 200°C. Lägg kycklingvingarna på en bakpappersklädd ugnsplåt och tillaga i ugnen ca 30 minuter. Vänd runt efter halva tiden.

 

Blanda mangochutney med créme fraiche till en smakrik dippa.

 

Servera kycklingvingarna med grönsaker och mangodipp. Gott till är också klyftpotatis.