KYCKLINGSPETT MED SPISKUMMIN, MYNTA OCH EN COUSCOUSSALLAD

4 portioner

 

Spett:

800 g kycklinglårfilé

 

Marinad:

2 tsk mald spiskummin

1 tsk torkad mynta

2 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

 

Couscous sallad:

500 g kokt couscous

2 dl hackad Persilja

1 dl hackad Mynta

3 hjärtsallad

300 g körsbärstomater på ranka

1 citron

3 msk olivolja

 

Tillbehör:

Hummus eller tzatziki

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader.

Skär kycklinglårfilén i mindre bitar. Lägg i en bunke och tillsätt alla ingredienser till marinaden. Blanda väl och låt stå i kylen (minst 30 minuter) tills det är dags för tillagning.

Lägg körsbärstomaterna på ett bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Rosta i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och ställ åt sidan.

Trä kycklingbitarna på spett, stek dem ca 6 minuter på varje sida.

Under tiden, blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt, peppar och pressad citron. Lägg salladen på ett fat och toppa med de rostade tomaterna.

Servera salladen med de nystekta spetten och tex hummus eller tzatziki.