KYCKLINGLÅRFILÉ MED ROSTADE BETOR OCH FETAOSTKESO

4 portioner, ca 45 minuter

 

500 g REKO kycklinglårfilé

500 g polkabetor

500 g gulbetor

3 rödlökar

100 g fetaost

150 g keso

1 msk smör

Olivolja

Salt

Svartpeppar

Grönsallad

Krasse

Rostade solroskärnor

Sätt ugnen på 200°C. Skala betorna och rödlöken. Dela i klyftor. Blanda med 1 msk olivolja och häll sedan ut på en bakpappersklädd ugnsplåt. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 25 minuter.

 

Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör. Stek kycklingen ca 4 minuter med skinnsidan neråt, vänd sedan och stek ytterligare 1 minut. Lägg över på ett ugnsfast fat, salta och peppra runt om. Ställ in i ugnen och tillaga färdigt, ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70-72°C.

 

Blanda keson med smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera kycklingen med ugnsrostade betor, fetaostkeso och en grönsallad. Toppa gärna med krasse och rostade solroskärnor.