GRILLAD KYCKLING MED SOMMARSALLAD

4 portioner

 

1 hel Reko Kyckling delad i 2 delar

3 msk fransk senap

2 msk torkat chilipulver

1/2 dl olivolja

Salt

 

 

Sommarsallad:

800 g färskpotatis eller delikatesspotatis

1 knippe rädisor

500 g brytbönor eller annan valfri böna i säsong

1/2 gurka

1 ask smörgåskrasse

Salt och peppar

1/2 citron

Gör så här:

Börja med att lägg kycklinghalvorna i en ugnsform. Blanda senap, chilipulver och olivolja i en skål och smaka av med salt. Pensla senapsblandningen över kycklingen, täck med plastfolie och ställ i kylen. Låt ligga och dra i ca 30 minuter.

Lägg kycklingen på grillen och grilla över perfekt glöd i ca 20 minuter på varje sida. Lägg halvorna lite vid sidan om kolen så de inte ligger direkt över värmen den resterande tiden. Har du klotgrill är det perfekt att sätta på locket. Beräknad tillagningstid är ca 50 minuter och innertemperaturen ska vara 70-72 grader.

Under tiden, förbered ingredienserna till potatissalladen. Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 minuter och låt den svalna innan den delas. Koka bönorna tills de mjuknat något men fortfarande har spänsten kvar, ca 6 minuter.

Skölj rädisor och dela dem i halvor. Skär gurkan i mindre skivor. Blanda potatis, bönor, rädisor och gurka i en skål, ringla över lite olivolja, pressa över citron, salta och peppra.

Klipp över 1 ask krasse och blanda i salladen.

Ställ åt sidan tills kycklingen är klar.

Servera tillsammans med den nygrillade kycklingen.