GRILLAD KYCKLINGKLUBBA I CHIMICHURRI
MED GRILLAD SYRLIG SALLADSKÅL

4 personer

GRILLAD KYCKLINGKLUBBA

• 8 kycklingklubbor
• olivolja
• salt och peppar

GRILLAD SALLADSKÅL

• 2 mindre salladskål
• olivolja

CHIMICHURRI

• 2 röda chilifrukter
• 2 dl persilja, plockad bladpersilja
• 1 dl färsk koriander
• 1 tsk torkad oregano
• 1 msk honung
• finrivet skal av 1 citron
• finrivet skal av 1 lime
• 1 dl färskpressad citrusjuice
(från lime & citron)
• 1,5 dl olivolja
• salt och peppar

TILLBEHÖR

• 1 dl matlagningsyoghurt (10%)
• 4 msk rostade solros-, pumpa- och sesamfrön

GRILLAD KYCKLINGKLUBBA

Blanda kycklingklubborna med lite olivolja, salt och peppar. Grilla dem runt om och avsluta, de sista minuterna, med lite chimichurriglasering.

GRILLAD SALLADSKÅL

Klyv kålen på hälften, pensla med lite olivolja och grilla dem ett par minuter på var sida tills det är krispiga. Servera dem ljumma.

CHIMICHURRI

Mixa alla ingredienser till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.

TILLBEHÖR

Rör yoghurten krämig och dressa den över kålen. Servera de grillade kycklingklubborna tillsammans med
kålen, avsluta med att ringla över chimichurri och de rostade fröna.