CITRONKRYDDAD KYCKLINGBRÖSTFILÉ MED ROSTAD JORDÄRTSKOCKSKRÄM

4 portioner, ca 40 minuter

 

500 g REKO kycklingbröstfilé

600 g jordärtskockor

1 dl matyoghurt

1 citron

1 kruka färsk timjan

1 msk smör

Olivolja

Salt

Svartpeppar

 

Tillbehör:

Grönsallad

Färsk timjan

Sätt ugnen på 175°C. Skala och dela skockorna. Lägg på en bakpappersklädd ugnsplåt. Ringla över ca 1 msk olja och blanda runt. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter eller tills skockorna är mjuka.

 

Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör. Stek kycklingen ca 6 minuter med skinnsidan neråt, vänd sedan och stek ytterligare 1 minut. Lägg över på ett ugnsfast fat. Riv över skal från en citron, salta och peppra. Ställ in i ugnen och tillaga färdigt, ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70-72°

 

Mixa de rostade skockorna tillsammans med matyoghurt till en créme. Smaka av med salt, peppar, saft från en citron och finhackad timjan.

 

Servera de citronkryddade kycklingbröstfiléerna med rostad jordärtskockscréme och en grönsallad. Toppa gärna med färsk timjan.