CITORNKYCKLING MED PRIMÖRER

4 portioner

 

1 hel REKO Kyckling

 

Marinad:

2 msk torkad timjan

5 vitlöksklyftor

2 ekologiska citroner

1/2 dl olivolja

Mycket svartpeppar

Flingsalt

 

Tillbehör:

1 knippe grön sparris (ca 20st)

500 g haricots verts

 

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 180 grader.

 

Börja med att blanda marinaden till kycklingen. Finhacka vitlök och blanda med de torra kryddorna och riv ner skalet från de båda citronerna. Blanda ner olivoljan och krydda ordentligt med svartpeppar och smaka av med salt.

 

Häll marinaden över kycklingen och gnid in den ordentligt överallt.

 

Dela 1 citron på mitten. Fyll kycklingen med citronen och bind samman.

 

Låt kycklingen marineras i minst 3 timmar och lägg den sedan i en ugnsform och strö över salt. Stek i ugnen i ca 50 minuter, innertemperaturen ska vara mellan 70-72 grader.

 

Servera kycklingen med nykokt sparris och haricots verts, den goda stekskyn och ett gott lantbröd.