CEASARSALLAD MED EDAMAMEBÖNOR OCH PARMASKINKA

4 portioner, ca 40 minuter

Ingredienser

4 REKO kycklingbröstfiléer

150 g parmaskinka

5 skivor surdegsbröd

1 romansalladshuvud

150 g edamamebönor

2 rödlökar

Salt

Svartpeppar

0,5 dl raps- eller olivolja

Parmesanost

Färsk persilja

 

Dressing

1 ägg

4 sardellfiléer

1 vitlöksklyfta

1 msk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

2,5 dl rapsolja

Lägg ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap och olja i en hög smal skål. Mixa med en stavmixer till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.

 

Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödet i tärningar och blanda med 0,5 dl olivolja, salt och peppar. Lägg ut på ena halvan av en plåt, lägg parmaskinka på den andra. Tillaga i ugnen ca 10-12 minuter tills allt är krispigt.

 

Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör. Stek kycklingen ca 6 minuter med skinnsidan neråt, vänd sedan och stek ytterligare 1 minut. Lägg över på ett ugnsfast fat. Salta och peppra. Ställ in i ugnen och tillaga färdigt, ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70-72°C.

 

Dela salladsbladen i mindre bitar och lägg i en stor skål. Blanda ner tunt strimlad rödlök, edamamebönor och 2-3 msk av dressingen. Fördela ut bitar av kycklingen och hyvlad parmesanost.

 

Servera caesarsalladen med dressing, krispig parmaskinka och brödkrutonger. Toppa gärna med färsk persilja.

 

Tips! Perfekt att använda överbliven kyckling från en annan middag.